Zašto keep it simple and stupid informatički blog?

///Zašto keep it simple and stupid informatički blog?

Zašto keep it simple and stupid informatički blog?

Hello world!

Na ideju da započnem informatički blog došao sam kako bih prvenstveno približio informatičku tehnologiju (i sve blagodati koje ona pruža) pišući u jednoj neobaveznoj i svima prihvatljivoj formi. Teme koje ću obrađivati biti će praktični primjeri i rješenja sa kojima se trenutno susrećem u poslovanju pružajući informatičke usluge svojim klijentima.

Svjestan sam činjenice koju će više ili manje svi informatičari priznati:

>>Nas informatičare aka “geekove” kad želimo objasniti “non-geekovima” nešto iz “informatičkog svijeta” rijetko ´ko razumije.<<

Osim što u većini slučajeva naš sugovornik nema dovoljno znanja i iskustva da nas prati o temi koju mu želimo približiti ovdje postoji i jedna okrutna istina a to je da većina informatičara nema “živaca” objašnjavati nešto što nam se samo po sebi čini razumljivim. Da ne govorimo da nas ima i onih koji baš i nemamo najbolje komunikacijske vještine. I sam sam se našao u situaciji kada uz sav svoj trud i znanje nisam uspio objasniti neki pojam ili mogućnost koju omogućuje određena aplikacija ili uređaj, stvar je tim gora ukoliko to pokušavate objasniti svojem potencijalnom klijentu. 😉

Moj profesionalni pristup u rješavanju informatičkih problema i primjeni određenih rješenja najbolje opisuje KISS pristup. KISS je akronim za Keep It Simple and Stupid i zastupa stav da jednostavnost treba biti ključni čimbenik u ostvarivanju zadanog cilja, te da nepotrebnu kompleksnost treba izbjegavati. Više o KISS pristupu i načinu razmišljanja pročitajte na Wikipedia stranicama.

Ovaj ću pristup primjenjivati u pisanju ovog bloga i odabiru tema koje ću obrađivati. Kad smo već kod tema, uglavnom ću pisati o open source rješenjima i aplikacijama  na razini primjene u malim i srednjim tvrtkma. Područja koja ću obrađivati su mreže, sigurnost mreža te mrežne aplikacije i rješenja koja koristim u svakodnevnom radu.

Nadam se da sam za prvi post naveo dovoljno informacija koje su Vas motivirale da se vratite na moj blog.

Čitamo se sa razumijevanjem!

By |2011-01-18T07:28:03+00:00April 20th, 2010|blog, small-talk|3 Comments

About the Author:

Leave A Comment