Još jedan zadovoljni Google Apps korisnik!

///Još jedan zadovoljni Google Apps korisnik!

Još jedan zadovoljni Google Apps korisnik!

Prije nekoliko dana  tvrtka Izo d.o.o. iz Žminja postala je još jedan zadovoljni Google Apps korisnik. Postojeći mail sustav koji se sastojao od malih korisničkih pretinaca smještenih kod pružatelja hosting usluga zamjenili smo sa poštanskim pretincima od 7.5 GB i besplatnom inačicom Google Apps Standard. Migracija se sastojala od izrade i podešavanja Google Apps Standard inačice za korištenje sa poslovnom domenom, izradom korisničkih računa te arhiviranje svih e-mail poruka sa lokalnih računala na Google Apps servere. Kompletna migracija realizirana je udaljenim pristupom  sa naše centralne lokacije a svim korisničkim računima ujedno je omogućen IMAP pristup putem Microsoft  Outlook klijenata.

U slijedećoj fazi Google Apps integracije predstoji migracija lokalnih korisničkih adresara i kalendara te podešavanje sinhronizacije između e-mail klijenata i Google Apps servisa. Napredne mogućnosti sinhronizacije moguće su u Premium inačici koja košta 50$ USD po korisničkom računu. Nedostatak prelaska na komercijalnu verziju je u tome što korisnik nije u mogućnosti prebaciti nekoliko korisničkih računa već je primoran prebaciti sve korisničke račune.

Google je doskočio i tome problemu otvaranjem Google Apps Marketplace portala na kojem je moguće naći različite besplatne ali i komercijalne aplikacije kojima je moguće proširiti funkcionalnost pojedinim korisničkim računima Standard inačice. Cijene aplikacija su pristupačnih cijena te većina omogućuje pokusni period kako bi se korisnik uvjerio u njihovu funkcionalnost i mogućnosti. Na ovaj način korisnici nisu primorani na prelazak na Premium inačicu kako bi proširili mogućnosti i funkcionalnosti.

Više o Google Apps aplikacijama pročitajte ovdje a ukoliko i Vi želite iskoristiti sve prednosti i mogućnosti koje nudi Google Apps kontaktirajte nas.

By |2011-01-18T07:28:03+00:00May 3rd, 2010|blog, KC obavijesti|2 Comments

About the Author:

Leave A Comment