Informatičke usluge – korisnik na mukama!!! PART#2

///Informatičke usluge – korisnik na mukama!!! PART#2

Informatičke usluge – korisnik na mukama!!! PART#2

Vjerovali ili ne, i informatička tvrtka treba određene informatičke usluge. I svi  navedeni problemi, činjenice i dvojbe objavljeni u  ponovno dolaze na tapetu osim što se udvostručuju u jednoj bitnoj stavki a to je dovoljna stručnost o određenoj materiji da Vas nije lako oženiti i prodati vam nešto što ni sami neznate koliko košta ili koliko je vremena i znanja potrebno da bi Vam isporučili određenu informatičku uslugu.

Konkretno, tvrtki je trebalo izraditi web stranicu. U samom početku prva pomisao je bila naći neku informatičku tvrtku kojoj bi povjerili cijeli posao kako bi web stranica izgledala profesionalno i u skladu sa ugledom tvrtke. Krenulo se od preporuka i tvrtki o kojima smo znali već nešto i bili upoznati sa projektima koje su uspješno realizirali. Krenuli smo u dogovaranje osnovnih ciljeva i zahtjeva te smo zapeli na prvoj prepreci…a to su rokovi…

Bilo nam je bitno da web stranica bude završena u nekom realnom roku koji smo si zadali. Međutim taman kad smo pomislili da smo našli idealnu tvrtku za naš projekt i htjeli detaljno specificirati projekt i dogovoriti rokove dobili smo slijedeći odgovor:

“Nažalost u ovom trenutku nismo u mogućnosti ispoštovati zadane rokove. Kontaktirajte nas za xy dana ukoliko do tada ne nađete rješenje”

SUPER, ovi su bili bar iskreni ili možda nisu? Hm, možda bi čovjek povjerovao u odgovor prvi, drugi pa i treći put ali kad naiđete na gotovo sve slične odgovore pitate se što nije u redu.  Da ne duljim….naš zaključak je slijedeći. Obzirom da smo tvrtka koja se bavi pružanjem informatičkih usluga, imali smo točno specificirani zahtjev po pitanju svih čimbenika i uvjeta pod kojima želimo da naša web stranica bude izrađena. Detaljno specificiranim projektom pokazali smo da imamo dovoljno saznanja o obimu i količini posla koji je potreban za projekt. I tu dolazimo do glavnog razloga zbog čega smo dobivali košarice od naših nesuđenih pružatelja informatičkih usluga. CIJENA!!!

Većina tvrtki koje pružaju različite informatičke usluge, najviše voli korisnika koji nema pojma o usluzi koju traži, već jednostavno treba određenu uslugu. ZAŠTO??? Zbog toga što svojim neznanjem otvara prostor za razne muljaže i neiskren odnos prema korisniku (klijentu) te u konačnici nerealnu cijenu usluga u odnosu na obim stvarno određenog posla. Svi žele zaraditi a ako uz to još zarade više nego inače to je win-win situacija.

Na sreću konkurencija na tržištu je sve veća i ovakvih situacija biti će sve manje i manje. Tvrtke koje na prvome mjestu neće imati iskren i partnerski odnos sa svojim klijentom te neće graditi odnos sa svojim klijentom na uzajamnom povjerenju i razumijevanju osuđene su na propast.

Pitate se kako smo rješili problem izrade web stranice….izradili smo je sami….vjerujemo ne tako dobro i profesionalno kao što bi to učinila neka tvrtka koja se profesionalno bavi izradom web stranica ali uz alat koji koristimo i malo volje i znanja sve je moguće.

Web stranice izrađene su u besplatnom blog/CMS alatu WordPress te korištenjem komercijalne teme Headway ili bolje reći frameworka koji nam omogućuje jednostavnu prilagodbu i uređivanje sadržaja naših web stranica. O ovom fenomenalnom alatu pisati ćemo u nekom od slijedećih postova u kategoriji How-To.

By |2011-01-18T07:28:02+00:00May 10th, 2010|blog, informatičke usluge|1 Comment

About the Author:

Leave A Comment